Guld och gröna skogar (del 1) –varför ska jag köpa guld

Det finns mycket att säga om guld och att investera i guld och det finns många anledningar till varför man ska köpa guld. Det finns också mycket att säga om fysiskt guld kontra guld på papper som investeringsformer. Ämnet har behandlats av väldigt många som är mycket mer kunniga än vad jag är på området. Så istället för att upprepa det andra har sagt kommer jag bara länka till några sajter som jag tycker är bra.

Några bra referenser för dig som vill få mer info om varför du ska köpa guld:

Artikelsamling på Liberty Silvers hemsidahttp://www.libertysilver.se/articles/
Liberty Silver har en suverän artikelserie ”Guld & Silverskolan”. Jag har inte lästa alla delar men dem jag har läst har varit jätte informativa. Man kan även köpa/sälja fysiskt guld på Liberty Silver (därmed bör du väga in faktorn att de vill sälja guld när du läser deras artiklar).

Nyhetssamling på Tavex hemsidahttp://www.tavex.se/index.php?main=11
Tavex säljer/köper också guldprodukter (även här bör du därför väga in faktorn att de vill sälja guld när du läser deras artiklar). I deras nyhetsarkiv kan du hitta en hel del artiklar om varför man ska investera i guild.

”Världsmarknaden Update” på Börstjänarens hemsidahttp://www.borstjanaren.se/article/index/id/5759
Börstjänaren är en sajt som i stor utsträckning koncentrerar sig på teknisk handel – dvs. köpande och säljande av guld i pappersform utifrån grafer och diagram. Just därför är det mycket fackspråk som flyger runt som man kan ha svårt att fatta om man inte är i branschen. Jag tror inte att jag har sätt någon artikel som handlade om köp av fysiskt guld. Oavsett detta så kan man använda deras långsiktiga prognoser till att köpa eller sälja fysiskt guld.
I artiklarna som handlar om att köpa guld beskriver de vart man kan handla dessa papper och det finns ett forum där man kan fråga andra som följer sajten.
Världsmarknaden Update är en veckotidning om investeringstips. En kort analys görs om hur det går för guld varje vecka.

Fördelen med Börstjänaren, till skillnad från Liberty Silver och Tavex, är att de inte tjänar något på om du köper guld eller inte. Liberty Silver och Tavex tjatar väldigt mycket om att man ska köpa guld – även när läget rent investeringsmässigt inte är så bra – för att rent historiskt så har guld alltid gått upp. Men vist spelar det roll om man köper guldet innan, under eller efter en bubbla även om tio år!

One thought on “Guld och gröna skogar (del 1) –varför ska jag köpa guld

  1. Pingback: my_world » Guld och gröna skogar (del 2) – att tänka på innan du köper fysiskt guld

Comments are closed.